Αύτη η σούπα ετοιμάστηκε άνοιξη, όταν ακόμα ήθελε να δηλώσει την παρουσία του. Έγινε υπέροχη πραγματικά. Η μουστάρδα, έστω και ελάχιστη, δίνει γεύση και ο τραχανάς νομίζω κάνει τη διαφορά. Εγώ χρησιμοποιώ τη χύτρα σε χαμηλά θερμοκρασία (στο 4), αν χρησιμοποιήσετε απλή κατσαρόλα θα χρειαστεί 2 ώρες περίπου το κρέας να βράσει. Η μόνη δυσκολία είναι τα αρκετά λαχανικά που πρέπει να ετοιμάσεις, αλλά είναι τόσο θρεπτική!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Kreatosoupa-selinoriza-traxana-3

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε αρχικά τα λαχανικά μας

Πλένουμε και κόβουμε τα  καρότα μας σε μέτρια κομμάτια. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε με τα κολοκυθάκια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε. Καθαρίζουμε την πατάτα και τη σελινόριζα και την κόβουμε κυβάκια. Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε και αυτό. Πλένουμε τα ντοματίνια μας.

2

Ετοιμάζουμε τη σούπα μας.

Βάζουμε τη χύτρα στη φωτιά και ρίχνουμε το νερό και το κρέας . Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός θα δημιουργηθεί αρκετός αφρός. Είναι σημαντικό να αφαιρέσουμε όλο τον αφρό με μεγάλη προσοχή και να μην μείνει σχεδόν καθόλου. Το κάνουμε με προσοχή και υπομονή.

Προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά μας. Από το σέλινο προσθέτουμε το μισό μάτσο.

Κρατάμε μόνο στην άκρη τον τραχανά, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Φυσικά και το υπόλοιπο μισό μάτσο από το σέλινο. Αυτά θα τα προσθέσουμε στο τέλος.

Kreatosoupa-selinoriza-traxana-2

3

Βράζουμε

Κλείνουμε τη χύτρα μας με προσοχή και βράζουμε από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα για 1 ώρα έχοντας στο 4 την εστία μας. Μόλις περάσει η 1 ώρα ανοίγουμε με προσοχή και ασφάλεια τη χύτρα.

Ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε σε ανοιχτή τη χύτρα για 5 λεπτά περίπου.

Στύβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε το χυμό τους στη συνέχεια στη χύτρα μας μαζί με τη μουστάρδα και το υπόλοιπο μισό μάτσο από το σέλινο. Κουνάμε τη χύτρα και σβήνουμε την εστία. Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα με σβηστή την εστία.

Απολαμβάνουμε τη σούπα μας ζεστή!

Kreatosoupa-selinoriza-traxana-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: