Θα τη φτιάξετε για τα παιδιά , αλλά πιστέψτε με ίσως να φάτε και εσείς μερικά μπολάκια… Είναι πολύ απλή η παρασκευή της και καθιερώστε την αντί για τις έτοιμες που υπάρχουν στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες. Η φωτογράφιση έγινε στο εστιατόριο Ακαμάτρα , στη Λάρισα.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Βάζουμε 1.200 γραμμάρια από το γάλα σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά (στην κλίμακα 1-9 , γυρίζουμε το μάτι στο 5 ή 6). Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο γάλα (100 γραμμάρια). Προτού πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το προηγούμενο μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα ή έναν αυγοδάρτη έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν οι κρέμες και σερβίρουμε, αλλιώς διατηρούμε στο ψυγείο. Στη δεύτερη περίπτωση, σκεπάζουμε τις κρέμες με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά τους, για να μην κάνουν κρούστα αλλά και να μην απορροφήσουν μυρωδιές από το ψυγείο.

Krema-kakaou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: