Θυμήθηκα ένα παλιό τεύχος από το περιοδικό  Κουζίνα και Ποιότητα ζωής, ένα τεύχος του 1998, Νο 24, γιατί θυμόμουν ότι σε αυτό το τεύχος υπήρχαν αρκετές συνταγές με παραδοσιακές πίτες από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Ενδιαφέρουσες τελικά όλες και σίγουρα μία μία θα τις ετοιμάσω.

Αυτή που σας παρουσιάζω εδώ εγώ την άλλαξα  αρκετά  και είναι μια υπέροχη κρεμμυδόπιτα κατάλληλη για ορεκτικό αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό.

Αντί για χειροποίητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  φύλλα κρούστας.

Στη συνταγή έγραφε ότι τα κρεμμύδια τα βράζουμε και εγώ έκανα το ίδιο, αλλά σκέφτομαι ότι ίσως μπορούσα απλά να τα σοτάρω , θα το σκεφτώ την επόμενη φορά…

Στην επιφάνεια βάλτε ένα δύο κρεμμύδια εξτρά σε ροδέλες για να γίνουν πικάντικα και να έχει και μια ωραία εμφάνιση…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Kremmudopita-giaourti-feta-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρεμμύδια που έχουμε καθαρίσει σε ροδέλες και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Τα στραγγίζετε και όταν κρυώσετε τα πιέζετε για να φύγει όλο το περιττό νερό.

2

Ετοιμάζετε τη γέμιση της πίτας

Σε ένα μεγάλο μπολ  χτυπάτε καλά τα αυγά να αφρατέψουν .

Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπέικιν, τα μυρωδικά και το σιμιγδάλι.

Στο τέλος ρίχνουμε και τη φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύουμε απαλά να μην διαλυθεί.

Kremmudopita-giaourti-feta-4

3

Ετοιμάζουμε την πίτα

Βουτυρώνουμε το ταψί μας.

Στρώνουμε τα φύλλα στη βάση στο ταψί ένω τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα ή αν θέλουμε τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε ώστε να εξέχουν γύρω γύρω και φυσικά να καλύπτουν και τα τοιχώματα.

Ρίχνουμε μέσα όλη τη γέμιση.

Κόβουμε τα φύλλα και τα γυρίζουμε λίγο προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό κόθρο.

Απλώνουμε στην επιφάνεια της γέμισης μερικές ροδέλες από κρεμμύδια και ρίχνουμε πολύ μικρά κομματάκια από βούτυρο στην επιφάνεια εδώ και εκεί.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  170 στον αέρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η πιτούλα μας.

Μόλις κρυώσει λίγο  σερβίρουμε

Kremmudopita-giaourti-feta-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: