Πανεύκολο φαγάκι γιατί στο σπίτι αγαπάμε το κριθαράκι και ειδικά ο γιος μου. Είναι μια νηστίσιμη επιλογή και αν βάλετε τυράκι, σίγουρα δεν είναι. Το ετοιμάζετε με ότι λαχανικά σας αρέσουν.

Θα το δείτε και σε βίντεο στο κανάλι της Miss tasty στο YouTube .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Kritharaki-xrwmatistes-piperies-finokio-1

Διαδικασία
1

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το φινόκιο και το πράσο.

Kritharaki-xrwmatistes-piperies-finokio-3

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό

Σε μία απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά. Θα χρειαστεί περίπου 5-10 λεπτά.

Σβήνουμε με το ούζο. Σε δυνατή φωτιά περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και μόλις «γυαλίσει» το κριθαράκι από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδας και αφήνουμε να δέσει το φαγητό.

3

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε το φαγητό σκέτο χωρίς τυράκι αν είναι περίοδος νηστείας.

Kritharaki-xrwmatistes-piperies-finokio-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: