Το πιο εύκολο φαγητό που ετοιμάζω όταν βιάζομαι είναι το κριθαράκι… Καθώς ερχόμουν από τις δουλείες στο κέντρο της πόλης αγόρασα γαρίδες που αρέσουν στο γιό μου πολύ και ένα καλαμάρι…

Τα ετοίμασα και σε 20 λεπτά περίπου θα έχετε ένα φαγητό που είναι ότι πρέπει ακόμα και όταν έχετε καλεσμένους…

Ένα λευκό ή ροζέ, που χρησιμοποίησα, κρασί το θέλει νομίζω…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα θαλασσινά

Πλένουμε το καλαμάρι και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια. Πλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε από τις περισσότερες το κεφάλι και τις καθαρίζουμε. Κρατάμε τα κεφάλια τους στην άκρη.

kritharaki-me-garides-ntomatinia-kai-aromatika-1

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό

Σε μία απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν  ελαφρά. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο καλαμάρι και όλα τα κεφάλια από τις γαρίδες.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις αποξηραμένες ντομάτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το ροζέ κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ.

kritharaki-me-garides-ntomatinia-kai-aromatika-1

3

Προσθέτουμε το κριθαράκι

Ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για 1 λεπτό να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

Πέντε λεπτά τελειώσει το φαγητό μας ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε το φαγητό και ελέγχουμε αν έχει βράσει το κριθαράκι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

kritharaki-me-garides-ntomatinia-kai-aromatika-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: