Ξέρετε τι γίνεται με εμάς τις μαμάδες που περιμένουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να κάνουμε όλα εκείνα που είχαμε αφήσει όλο το καλοκαίρι… Συνήθως μένουμε την πρώτη μέρα του σχολείου χωρίς φαγητό… Παραλίγο και εγώ μέχρι την τελευταία στιγμή που είδα στο ψυγείο ότι είχα ακόμα λούζα από την Τήνο, αλλά και κοπανιστή . Βγήκε, που λέτε μια συνταγή πανεύκολη και γκουρμεδιάρικη, που είπε και ο γιος μου!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Σωτάρισμα

Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι (όχι στο μούλτι) το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τη λούζα, την οποία προηγουμένως έχουμε, επίσης, ψιλοκόψει. Αφού σοταριστούν ελαφρά προσθέτουμε το κριθαράκι για να σωταριστεί και αυτό, οπότε να θωρακιστεί, ας πούμε, και να μπορέσει να παραμείνει σπυρωτό.

Προσθέτουμε τα 3 ποτήρια νερό, την κάπαρη και πιπέρι αλλά και ελάχιστο αλάτι (γιατί η κοπανιστή είναι λιγάκι αλμυρή και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι προσθέτουμε στο τέλος).

Kritharaki-me-louza-kai-kopanisti-Tinou-3

2

Βράζουμε το κριθαράκι

Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την εστία μας στο 4. Αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι, περίπου 15 – 20 λεπτά, ανάλογα θα το ελέγξετε και εσείς.

Πριν τελειώσουμε ρίχνουμε το βούτυρο και την κοπανιστή και ανακατεύουμε , με αυτόν τον τρόπο θα δούμε ότι το κριθαράκι μας θα χυλώσει όμορφα.

Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Kritharaki-me-louza-kai-kopanisti-Tinou-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: