Αγαπώ πολύ τον φρέσκο τόνο και όταν δεν βρίσκω πάντα επιλέγω παλαμίδα που νομίζω μ’ αρέσει και λίγο περισσότερο. Το φαγάκι που θα δείτε είναι νόστιμο και θρεπτικό.

Θα ετοιμάσετε την παλαμίδα στη λαδόκολλα με λίγα φρέσκα αρωματικά και μπορείτε να την καταναλώσετε και σκέτη για μεζέ σε ένα ουζάκι. Θα δείτε ότι είναι ένα απλό κριθαράκι που γίνεται απολαυστικό με αυτό το ταπεινό ψαράκι.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το ψάρι

Παίρνουμε την παλαμίδα, την αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στο εσωτερικό του ψαριού μυρωδικά που μας αρέσουν.

Τυλίγουμε καλά το ψάρι σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει  το ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε σε ένα πιάτο το καθαρό κρέας του ψαριού.

Kriyharoto-me-palamida-liastes-2

2

Ετοιμάζουμε το κριθαρότο

Σε μια απλωτή κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον  πελτέ ντομάτας και τις λιαστές, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο μυρωδικών.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε λίγο να γυαλίσει στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα 3 ποτήρια νερό.

Ρίχνουμε τις φλούδες του λεμονιού και το γαρύφαλλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε το κριθαρότο να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά.

3

Προσθέτουμε την παλαμίδα

Πέντε λεπτά  πριν ολοκληρώσουμε το φαγητό, προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού που είχαμε αφήσει στην άκρη.

Αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού. Ένα λεπτό πριν βράσει το κριθαρότο προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Kriyharoto-me-palamida-liastes-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: