Λαχανόρυζο με μανιτάρια δάσους και κουκουνάρι
Είχα ξαναφτιάξει παλιά λαχανόρυζο , αλλά η μοίρα του δεν ήταν και τόσο καλή… Στον έναν δεν άρεσε καθόλου, στον άλλον έτσι και έτσι , να μη σας τα πολύ λέω το έστειλα στη μαμά μου μπας και το φάνε οι δικοί μου…
Τώρα μετά τις γιορτές σκέφτηκα να προσπαθήσω να εμπλουτίσω αυτό το σπουδαίο φαγάκι , γιατί νομίζω πως είναι, και να προσθέσω στη γεύση του λίγο από δάσος… Κάτι μανιτάρια δάσους, κάτι κουκουνάρι …δώσανε μια εντελώς άλλη διάσταση στο απλό φαγάκι που φυσικά είχε και άλλη τύχη αυτή τη φορά…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια |
Σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα τα αποξηραμένα μανιτάρια μας. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει καλά. |
|
2 |
Σοτάρουμε καλά το λάχανο |
Σε μια βαθιά και απλωτή κατσαρόλα με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο να σοταριστεί και αυτό. Περιμένουμε να μαραθεί το λάχανο και ανακατεύουμε αρκετά συχνά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αλλά και το αποξηραμένο θυμάρι καθώς και τον κύβο. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του λάχανου. |
|
3 |
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσει |
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι μας, τα μανιτάρια (αφού τα στύψουμε με τα χέρια μας ελαφρά) και τις σταφίδες. Ρίχνουμε και το νερό μας για να βράσει το ρύζι μας ( 1 από τα 3 κρασοπότηρα μπορεί να περιέχει το νερό από τα μανιτάρια που μουλιάσαμε) . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου , θα ελέγξουμε αν έβρασε το ρύζι. |
|
4 |
Τελειώνουμε με το κουκουνάρι |
Εν τω μεταξύ το κουκουνάρι το καβουρδίζουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και το βούτυρο και φυσικά το κουκουνάρι μας…. Έτσι ολοκληρώνουμε το φαγητό μας.
|