Ακόμα ένα Σάββατο μεσημέρι από αυτά τα ξένοιαστα ακόμα του Σεπτέμβρη, πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριο Ακαμάτρα της Λάρισας.

Ladopita-Skuriani-apo-thn-Akamatra-1

Παρατήρησα στον κατάλογο ένα ορεκτικό που δεν το θυμόμουν από την τελευταία φορά. Η Αφροδίτη ήρθε σε λίγο και σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ιδέα να μοιραστεί τη συνταγή της με την Miss tasty! Η Αφροδίτη μου μίλησε για τη συνταγή λέγοντας μου πως είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Σκύρου και πως την πρόταση σερβιρίσματος τη δανείστηκε από το ΜΑΝΝΑ , ένα μαγαζί στη Σκύρο. Η συνταγή είναι, μου λέει η Αφροδίτη, της κας Βάσως από το νησί. Παραδοσιακά η λαδόπιτα Σκύρου σερβίρεται με το τοπικό ξινοτύρι του νησιού.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Διαδικασία
1

Ζυμώνουμε

Ζυμώνουμε αρχικά όλα μαζί τα υλικά. Δηλαδή το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το νερό μέχρις ότου να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει καθόλου στα χέρια μας.

2

Αφήνουμε να φουσκώσει

Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μια πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.

3

Αφήνουμε να φουσκώσει ξανά!

Μετά θα την ζυμώσουμε ξανά καλά. Την αφήνουμε πάλι να φουσκώσει σκεπασμένη για άλλες περίπου 2 ώρες ακόμα.

4

Τηγανίζουμε

Τη χωρίζουμε, στη συνέχεια, σε 8-10 κομμάτια. Πιέζουμε το κάθε κομμάτι να ανοίξει ομοιόμορφα όσο μπορούμε και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με καυτό ηλιέλαιο.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τηγανίζουμε την κάθε πιτούλα μας από 2 λεπτά την κάθε πλευρά.

Ladopita-Skuriani-apo-thn-Akamatra-2

5

Σερβίρουμε

Στη Σκύρο σερβίρουμε με ξινοτύρι. Εμείς εδώ στο εστιατόριο Ακαμάτρα τη σερβίρουμε με ντοματίνια , ρόκα, ημίξηρα σύκα, κεφαλογραβιέρα πιπεράτη και κρέμα μπαλσαμικού.

Μπορούμε αν θέλουμε να τη σερβίρουμε με ανθότυρο, νιβατό ή κατίκι.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: