Κάθε φορά που πάω Τήνο θα πάρω οπωσδήποτε ζυμαρικά. Εσείς φυσικά μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό και με απλές χυλοπίτες και θα είναι το ίδιο νόστιμο, αφού το φαγάκι έχει τόσα υλικά που του δίνουν νοστιμιά. Εγώ χρησιμοποίησα λουκάνικο Λευκάδας αλλά εσείς χρησιμοποιήστε ότι αρέσει στην οικογένειά σας. Αντί για τον κλασικό πελτέ ντομάτας έβαλα πάστα από πιπεριά Φλωρίνης που είχα από έναν παραγωγό από τη Φλώρινα.

Η φέτα χυλώνει απίστευτα τη σάλτσα, της δίνει ένα ωραίο ροζ χρώμα και έχει όλη τη νοστιμιά της φέτας! Απολαυστικό φαγάκι!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Lazania-thnou-loukanika-pasta-flwrinhs-1

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα λουκάνικα

Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ελάχιστό ελαιόλαδο ξεχωριστά σε ένα τηγάνι. Μόλις τηγανιστούν τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη χωρίς το λίπος που έβγαλαν στο τηγάνι.

Lazania-thnou-loukanika-pasta-flwrinhs-5

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική και απλωτή ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο για να σοταριστούν ελαφρά για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε την πιπεριά σε κύβους και την πάστα πιπεριάς και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια μας.

Σε ένα λεπτό ρίχνουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας.

Βράζουμε τα λαζάνια Τήνου, που χρησιμοποιούμε, περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά (αν χρησιμοποιήσουμε άλλο ζυμαρικό ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας)

Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας αλλά και τα κομμάτια από το λουκάνικο.

Βράζουμε για αλλά 2 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας.

Προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοκομμένο βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει λίγο πριν σερβίρουμε.

Φυσικά ελέγχουμε αν έχουν βράσει τα ζυμαρικά μας σωστά, αν όχι θα χρειαστεί λίγο νεράκι.

Τρώγεται ζεστό! Καλή όρεξη!

Lazania-thnou-loukanika-pasta-flwrinhs-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: