Εγώ είχα αγορά φρέσκο αρακά, μιας και είναι στην εποχή τον (τον πήρα και καθαρισμένο η τεμπέλα!). Ο φρέσκος θέλει πρώτα να τον βράσετε λίγο γιατί δεν φτάνει η ώρα που θα ψηθεί μαζί με το ψάρι στο φούρνο, για να βράσει. Αν όμως χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο αρακά, δεν χρειάζεται προηγουμένως να τον βράσετε οπότε θα ακολουθήσετε τη διαδικασία που σας γράφω. Προσοχή μην παραψηθεί το ψάρι και φυσικά αντί για μαγιάτικο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι σε φέτες σας αρέσει. Βγαίνουν 2 μερίδες αρκετά χορταστικές… ίσως και 3 .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Magiatiko-fetes-arakas-agkinaras-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά

Σε μια κατσαρόλα απλωτή σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας για 1 με 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά και τις ντομάτες μαζί με τα ντοματίνια. Σοτάρουμε ελαφρά για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι . Συνολικά αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 -7 λεπτά.

Magiatiko-fetes-arakas-agkinaras-3

2

Τοποθετούμε στο πυρέξ

Παίρνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα λαχανικά μας.

Ανάμεσα στα λαχανικά βάζουμε τις φέτες του ψαριού και τοποθετούμε εδώ και εκεί και τις καρδιές αγκινάρας. Ρίχνουμε και το μάραθο από πάνω.

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 30 το πολύ λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.

Magiatiko-fetes-arakas-agkinaras-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: