Επιστρέφαμε ένα απόγευμα του Αυγούστου από το μπάνιο μας στον Άγιο Ρωμανό. Τηλεφώνησα στη Νικολέττα Φώσκολου την φίλη μου στην Τήνο, αν έχει ακόμα στο ψυγείο της το υπέροχο παγωτό που αρέσει πολύ στον γιο μου… Μου είπε ότι μας περιμένει και μάλιστα τη βρήκαμε να ετοιμάζει μια μαϊντανοσαλάτα για το γλέντι που θα είχανε το βράδυ στο χωριό της. Να μας σας τα πολυλογώ πρόκειται για ένα καταπράσινο και μυρωδάτο ντιπ που θα απολαύσετε. Τη συνταγή σας τη γράφω εδώ, αλλά θα τη βρείτε και στο βιβλίο της Νικολέττας Κυκλάδων Γεύσεις, όπου διάβασα ότι είναι μια συνταγή από τη Σύρο της κας. Γεωργίας Ρούσσου.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βάζουμε στο μπλέντερ

Βάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, την κάπαρη και τα πολτοποιούμε.

Maintanosalata-tis-Nikolettas-4

2

Προσθέτουμε τα υλικά μας

Προσθέτουμε το ψωμί, την πατάτα, το ξύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και το ελαιόλαδο. Δουλεύουμε το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Maintanosalata-tis-Nikolettas-1

3

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Maintanosalata-tis-Nikolettas-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: