Τα μακαρόν τα λατρεύω! Μπορώ να τρώω όλη μέρα! Ωστόσο δεν κατάφερα ποτέ να τα φτιάξω σωστά… Σήμερα όμως έβαλα τα δυνατά μου.. Η συνταγή που ακολούθησα ( σαν υλικά ) είναι του Στέλιου Παρλιάρου.  Είχα και τη συνταγή του Μιχάλη Νούρλογλου, που βρήκα στο περιοδικό Γλυκά Μυστικά , όπου βρήκα την εκτέλεση βήμα βήμα και με βοήθησε πολύ… Νομίζω τα κατάφερα μια χαρά, για πρώτη φορά, στα τελευταία πρόσθεσα και χρώμα για να αρέσουν και στον γιο μου λίγο περισσότερο!

Εγώ όταν έβαλα τα μακαρόν στη λαδόκολλα πριν τα ψήσω τα άφησα να σταθούν μισή ωρίτσα περίπου να πιάσουν αυτή την κρούστα που λένε όλες οι συνταγές , την άλλη φορά όμως θα δοκιμάσω να μην τα αφήσω. Επίσης πριν χτυπήσω τα ασπράδια μαρέγκα πέρασα τον κάδο του μίξερ με μισό λεμόνι για να αποφύγω τυχών λιπαρότητα που μπορεί να έχει μείνει στον κάδο και θα εμποδίσει την μαρέγκα να φουσκώσει. Την αμυγδαλόψιχα χτυπήστε την στο μούλτι σταδιακά και κοσκινίστε την πολύ καλά.  Επίσης, τα ασπράδια αφήστε τα κανά δυο ώρες εκτός ψυγείου να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν τα πετύχετε με την πρώτη μην το βάλετε κάτω ξαναδοκιμάστε… τίποτα, σχεδόν, δεν το πετυχαίνεις με την πρώτη….

Διαδικασία
1

Για τα μακαρόν

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, την άχνη, τα 90 γρ. ασπράδι και φτιάχνουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό στους 117οC.

Χτυπάμε στο μίξερ τα 95 γρ. ασπράδι και πριν η μαρέγκα σφίξει, αδειάζουμε σιγά-σιγά σε συνεχή ροή το σιρόπι. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 50οC.

Παίρνουμε μία ποσότητα μαρέγκας και την ενσωματώνουμε στο ζυμάρι για το μαλακώσουμε. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Με ένα κορνέ 8-10 mm σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μικρά στρογγυλά σχήματα μαρέγκας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για 10-12 λεπτά.

Macaron-me-gemisi-sokolatenia-2

2

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, την άχνη, τα 90 γρ. ασπράδι και φτιάχνουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό στους 117οC.

Χτυπάμε στο μίξερ τα 95 γρ. ασπράδι και πριν η μαρέγκα σφίξει, αδειάζουμε σιγά-σιγά σε συνεχή ροή το σιρόπι. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 50οC.

Παίρνουμε μία ποσότητα μαρέγκας και την ενσωματώνουμε στο ζυμάρι για το μαλακώσουμε. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Με ένα κορνέ 8-10 mm σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μικρά στρογγυλά σχήματα μαρέγκας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για 10-12 λεπτά.

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μαστιχέλαιο. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Με την γκανάς κολλάμε τα μακαρόν μεταξύ τους .

Macaron-me-gemisi-sokolatenia-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: