Σκέφτομαι εδώ και καιρό ότι καλό θα ήταν να σας παρουσιάσω κάποιες συνταγές , εύκολες πάντα, που θα συνοδεύσουν το κρασί μας  στο σπίτι. Προσωπικά αγαπώ το κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα και μου αρέσει να ετοιμάζω κάτι να τρώμε μαζί με ένα καλό κρασί. Να πιούμε κρασάκι έξω στα καταστήματα δεν το βλέπω για φέτος όποτε ένα λόγος παραπάνω. Βρήκα στη βιβλιοθήκη ένα αφιέρωμα που έχω από το περιοδικό ΟΙΝΟΧΟΟΣ Wine Party. Βρήκα απίστευτες συνταγές και σιγά σιγά θα σας τις ετοιμάσω.

Αυτή η συνταγή με τα μανιτάρια εκτός από πανεύκολη είναι και χορταστική. Με φρυγανισμένο ψωμί και μία πράσινη σαλάτα νομίζω πως έχετε γεύμα!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Manitaria-sote-mple-turi-4

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Καθαρίζουμε τη βάση από τα μανιτάρια και τυχόν μια ακαθαρσία που θα δείτε. Τα χοντροκόβουμε, στην μέση ή τα μεγάλα στα τέσσερα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το μεγαλύτερο που έχετε.

Αφήνουμε να κάψει καλά και έχουμε τη φωτιά στο μέγιστό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια σταδιακά. Αφήνουμε να σoταριστούν πάρα πολύ καλά ανακατεύοντας συνέχεια και πάντα σε  δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εντελώς.

Ρίχνουμε το σκόρδο και αποσύρουμε για ένα λεπτό για να μην καεί.

Επαναφέρουμε στη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. Αφήνουμε  2 λεπτά να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε πριν σερβίρουμε το μαϊντανό και το μπλε τυρί που έχουμε θρυμματίσει ή κόψει .

Manitaria-sote-mple-turi-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: