Από το σπίτι της Νικολέττας περάσαμε το απόγευμα για παγωτό και καφεδάκι, αλλά τελικά μας περίμεναν και υπέροχες μαρέγκες με άρωμα λεμονιού. Η Νικολέττα μοιράστηκε με την Miss tasty τη νέα βελτιωμένη συνταγή που ακολουθεί, η οποία διαφέρει λίγο από αυτή που έχει στο βιβλίο της.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη κρυσταλλική για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 10 λεπτά ίσως και περισσότερο) μέχρι η μαρέγκα να στέκεται.

2

Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη

Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μόνο 1 λεπτό.

Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής.

3

Ψήνουμε τις ροζέτες

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς.

Κάνουμε ροζέτες και ψήνουμε από 1 έως 1 ½ ώρα ανάλογα με το μέγεθος της μαρέγκας και ανάλογα το πόσο ψημένες τις θέλουμε.

Maregkes-apo-th-Nikoletta-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: