Διαδικασία
1

Πούλπα λεμονιού

Έβρασα περίπου 45 λεπτά 3 λεμόνια βιολογικά (για να ξεπικρίσουν καλά). Μόλις κρύωσαν λίγο, τα έκοψα στα 4 , έβγαλα τα κουκούτσια και τα πέρασα από το μούλτι. Ο πολτός που θα χρειαστούμε είναι 180 γραμμάρια πούλπα λεμονιού.

2

Βάζουμε στο μούλτι τα φρούτα

Στο μούλτι, πάλι, άλεσα τους λωτούς  (αφού πρώτα καθάρισα τη φλούδα τους) και από αυτούς πήρα 200 γραμμάρια πούλπα .

Πάλι… στο μούλτι καθάρισα τα αχλάδια (ποικιλία Σάντα Μαρία ) και τα άλεσα και πήρα 500 γραμμάρια πούλπα αχλαδιού.

Καθάρισα 2 μπανάνες και τις ψιλόκοψα ,με το μαχαίρι.

Έτριψα καρότο στον ψιλό τρίφτη και ήταν 100 γραμμάρια.

Έστυψα και χυμό από ένα ζουμερό πορτοκάλι.

3

Προσθέσετε τη ζάχαρη

Όλα τα παραπάνω φρούτα, δηλαδή : λεμόνια, λωτοί, αχλάδια, μπανάνες, καρότο, πορτοκάλι (ο χυμός), θα τα βάλετε σε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα.

Θα προσθέσετε 500 γραμμάρια ζάχαρη  υγρή καστανή και 300 γραμμάρια άσπρη κρυσταλλική (τώρα αν δεν έχετε ζάχαρη καστανή και τη βάλετε όλη άσπρη Ε, δε χάλασε και ο κόσμος!).

Βράζετε τη μαρμελάδα και στην αρχή είναι απαραίτητο να την ξαφρίσετε !

Θα δείτε ότι σε περίπου κανά 20λεπτο θα είναι έτοιμα. Αρωματικά δεν έβαλα , εκτός από ένα ξυλάκι κανέλα γιατί με τόσα φρούτα δε νομίζω πως χρειάζεται… Καλή επιτυχία!

Marmelada-me-axladia-lemonia-kai-lwtous-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: