Όταν έφερε ο πεθερός μου μια τεράστια σακούλα γεμάτη από ακτινίδια από το σπίτι στη θάλασσα αμέσως σκέφτηκα τη μαρμελάδα. Γιατί καλύτερος τρόπος, να απαλλαγείς , ας πούμε, από τόσα φρούτα δεν υπάρχει εκτός από το να τα φτιάξεις μαρμελάδα. Ήθελα να την ταιριάξω με κάτι γεμάτο άρωμα και φινέτσα. Νομίζω αυτά τα δύο χαρακτηριστικά μόνο στη φυσικά βανίλια ταιριάζουν. Σαν αυτή της Alfa Katsifa .

Marmelada-aktinidio-vanillia-3

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Διαδικασία
1

Αφήνουμε στην κατσαρόλα

Σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε τα ακτινίδια και τα δύο είδη ζάχαρης . Τα αφήνουμε αν μπορούμε ολόκληρο το βράδυ σκεπασμένα στην κατσαρόλα μας, αλλιώς τουλάχιστον μία με δύο ώρες (με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε από την πολλή ώρα βράσιμο και έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα σε χαμηλότερη θερμοκρασία).

 

2

Βράζουμε

Μόλις πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά η μαρμελάδα μας με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε (όχι εντελώς, εγώ προτιμώ να υπάρχουν κάποια κομμάτια φρούτου) και αφήνουμε να αρχίσει ο βρασμός.

Marmelada-aktinidio-vanillia-2

3

Ξαφρίζουμε πάντα πολύ καλά

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φυσική βανίλια, ανοίγοντας τον κάθε λοβό στη μέση και βγάζοντας τα σποράκια με ένα μαχαίρι, αλλά ρίχνουμε και ολόκληρο το κάθε λοβό μέσα στη μαρμελάδα. Προσθέτουμε και το φύλλο αρμπαρόριζας.

Αφήνουμε να βράσει με μέτρια φωτιά.

Σε 20 λεπτά  περίπου που σχεδόν έχει δέσει η μαρμελάδα μας .

4

Γεμίζουμε τα βαζάκια

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βαζάκια που έχουμε με την καυτή σχεδόν μαρμελάδα. Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Τα φυλάμε σε δροσερό μέρος. Μόλις τα ανοίξουμε όμως στο ψυγείο.

Marmelada-aktinidio-vanillia-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: