Διαδικασία
1

Κόβουμε τα ακτινίδια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα κόβουμε σε κομμάτια 2 κιλά ακτινίδια. Προσθέτουμε 500 γραμμάρια βιολογικά καρότα κομμένα και αυτά σε κομμάτια. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας 1500 γραμμάρια ζάχαρη κοινή κρυσταλλική. Αφήνουμε την κατσαρόλα με τα φρούτα και τη ζάχαρη στην άκρη όλο το βράδυ.

2

Την επόμενη μέρα

Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξεκινώντας ο βρασμός αρχίζουμε να ξαφρίζουμε. Θα επιμείνουμε να αφαιρέσουμε όλο τον αφρό από τη μαρμελάδα μας. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο, 2 ξυλάκια κανέλας, 2 καρφάκια γαρύφαλλο, 1 μικρή φλούδα από περγαμόντο, 2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ που το λιώνουμε στο εργαλείο που βάζουμε το σκόρδο, 3 φύλλα λουΐζα και 1 φύλλο αρμπαρόριζα.

3

Γεμίζουμε τα βαζάκια

Αφήνουμε να βράσει καλά η μαρμελάδα μας, θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βαζάκια μας!

Marmelada-karota-kai-aktinidia-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: