Διαδικασία
1

Βραάζουμε τα μανταρίνια

Αγοράζουμε μανταρίνια κατά προτίμηση βιολογικά  μιας και θα χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το φρούτο, με τη φλούδα μαζί.

Βάζουμε τα μανταρίνια, σε μια κατσαρόλα με νερό όλο το βράδυ, αφού πρώτα τα τρυπήσουμε τη φλούδα τους, εδώ και εκεί, με μια οδοντογλυφίδα.

Την επόμενη μέρα αλλάζουμε νερό και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο. Πετάμε το νερό. Γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με φρέσκο νερό και ξαναβράζουμε για ένα πεντάλεπτο. Ξαναπετάμε το νερό. Γεμίζουμε ξανά την κατσαρόλα με φρέσκο νερό και βράζουμε αυτή τη φορά για 30 λεπτά.

2

Καθαρίζουμε τα κουκούτσια

Πετάμε το νερό και αφήνουμε στο δροσερό νερό να κρυώσουν τα μανταρίνια.

Τα καθαρίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ από τα κουκούτσια τους και κρατάμε όλα τα υγρά που βγάζουνε , αφαιρώντας και το σκληρό σημείο της φλούδας στις δύο κορυφές του φρούτου.

Εγώ τα έβαλα όλα όσα καθάρισα μέσα στο μπλέντερ και τα άλεσα.

Πήρα το πολτό των μανταρινιών και το ζύγισα : 1500 γραμμάρια πολτό μανταρινιών, οπότε βράστε λίγο παραπάνω από 1,5 κιλό μανταρίνια.

Τα ρίχνω στην αντικολλητική μου κατσαρόλα και στο μπλέντερ καθάρισα 500 γραμμάρια μήλα, πρόσθεσα λίγο νεράκι για να μπορέσουν να αλεστούνε …

Τα ρίχνω και αυτά στην κατσαρόλα με τα μανταρίνια.

3

Προσθέτω φρέσκο τζίντζερ

Προσθέτω 1500 γραμμάρια ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική.

Επίσης, στην κατσαρόλα προσθέτω, ένα κομμάτι 3 εκατοστών φρέσκο τζίντζερ, 3 ξυλάκια κανέλας και 2 κουταλιές της σούπας αρωματικό ανθόμελο, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι (στο τέλος αυτό) και βράζω μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, περίπου μισή ωρίτσα.

Όταν τελειώσει η μαρμελάδα παίρνω από το ψυγείο, όπου έχω βάλει από πριν τις σταγόνες της κουβερτούρας για να είναι παγωμένες και να μην λιώσουν μόλις τις ρίξω μέσα στη μαρμελάδα, 100 γραμμάρια σταγόνες , και τις προσθέτω και αυτές.

Γεμίζω γρήγορα τα βαζάκια μου τα κλείνω, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω στην ησυχία τους….

Marmelada-mila-me-mantarinia-kokkino-piperi-kai-sokolata-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: