Υπάρχουν κάποιες μέρες που παρέα με μια υπέροχη λιακάδα θα βγεις στη λαϊκή να ψωνίσεις.. Μια τέτοια μέρα βγήκα, που λέτε, και άρχισα να χαζεύω τους πάγκους.. Σχεδόν ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα ψωνίσω στη λαϊκή γιατί τις περισσότερες φορές το προγραμματισμό των φαγητών τον κάνω βολτάροντας… Χαζεύοντας όμως μερικές φορές μου έρχονται και κάτι μοναδικές ιδέες… Συνήθως πηγή έμπνευσης είναι και τα χρώματα.. Έτσι ένα πρωινό Τετάρτης χάζευα κάτι όμορφα κυδώνια σε έναν πάγκο και λίγο πιο κάτω χωρίς να σταματήσω να σκέφτομαι τα κυδώνια που είδα πριν βλέπω και κάτι πρασινωπές όμορφες σελινόριζες… Σκέφτηκα να τα παντρέψω σε μαρμελάδα… Και από αυτά που μου είπε η δασκάλα μας στα γαλλικά, που τη δοκίμασε, έγινε μια σπουδαία μαρμελαδίτσα!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κυδώνι κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και τη σελινόριζα, επίσης,  κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και βράζουμε για ένα 10λεπτο περίπου σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά μας. Με το μπλέντερ χειρός τα πολτοποιούμε πολύ καλά μέσα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύομε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε με προσοχή όλο τον αφρό ποτ δημιουργείται στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα μας. Υπολογίζουμε περίπου μισή ώρα αλλά αυτό εξαρτάται από τα λαχανικά μας αλλά και από την ένταση της εστίας μας. Δοκιμάζουμε αν έχει δέσει σε ένα πιατάκια ρίχνοντας μια κουταλιά και αν χωρίζοντας με το δάχτυλό μας δεν κλείνει τότε έχει δέσει. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα φρέσκα μυρωδικά, τη  λουΐζα και την αρμπαρόριζα να βγάλουν τα αιθέρια έλαιά τους για 5 λεπτά , στη συνέχεια τα αφαιρούμε.

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω, κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου.

Καλή επιτυχία σας εύχομαι ελπίζω να σας αρέσει και εσάς.

Marmelada-selinoriza-me-kidwnia-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: