Mου φάνηκε εξαιρετικά ιδιαίτερη η ιδέα μιας μαρμελάδας φράουλας με σοκολάτα, όταν διάβασα αυτή τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Τη δοκίμασε και μια φίλη μου, που τη ζήτησε, και τελικά τη βάφτισε Lila Pause ! Η συνταγή που δοκίμασα είναι στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες στο Τεύχος 21. Μην ξεχάσετε όταν αρχίσει ο βρασμός να ξαφρίσετε πολύ καλά τη μαρμελάδα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε θα σας μαγέψει!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Βάζουμε τις καθαρισμένες φράουλες σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες, ώστε να μαριναριστούν και να λιώσει η ζάχαρη μέσα  στους χυμούς που θα αφήσουν τα φρούτα. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα. Στα μέσα περίπου του βρασμού δηλαδή στα 7-8 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: