Eνα πρωτότυπος συνδυασμός μαρμελάδας… Πως προέκυψε?  Μου φέρανε στο σπίτι μια μεγάλη σακούλα σύκα…. Αφού τα κοίταξα καλά  κανά δυο μέρες… είπα να τα κάνω τι άλλο; μαρμελάδα! Έβαλα και μια ,  δυο τσαχπινιές μέσα στη μαρμελάδα, δηλαδή κόκκινα μούρα (raspberries)  και βασιλικό! Ο καιρός του σύκου σε λίγο ξεκινά, οπότε δοκιμάστε την!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βάζουμε τα υλικά στη κατσαρόλα

Βάζουμε, σε μια απλωτή κατσαρόλα για να γίνει και πιο γρήγορα η μαρμελάδα μας, τα 800 γραμμάρια σύκα καλά πλυμένα ( με τη φλούδα τα αφήνουμε) και ψιλοκομμένα, τα κόκκινα μούρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα που έβαλα εγώ)  και το  1 κιλό ζάχαρη και τα αφήνουμε στην ησυχία τους, καμιά ωρίτσα τουλάχιστον, μέσα στην κατσαρόλα.

2

Ξεκινάμε να βράζουμε

Ξεκινάμε να βράζουμε, μετά, και αρχίζουμε με υπομονή να αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλα, εγώ έβαλα ένα.

Αφήνουμε να βράσει περίπου 15 με 20 λεπτά και ανακατεύουμε που και που με προσοχή γιατί πιτσιλάει…

3

Προσθέτουμε το βασιλικό

Μετά από 20 λεπτά, περίπου, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού. Εγώ έβαλα 3 μεγάλα κλαδάκια φρέσκο βασιλικό.

Την άφησα εκτός φωτιάς να βγάλει τα αιθέρια έλαια ο βασιλικός και το αφαίρεσα. Στα «κρυφά» έβαλα και ένα κλαδάκι λουΐζα!

Ξαναβάζω μετά στη φωτιά και στύβω το μισό λεμόνι.

4

Βάζουμε στα βαζάκια τη μαρμελαδίτσα

Βάζουμε στα βαζάκια τη μαρμελαδίτσα μας και απολαμβάνουμε εν καιρώ.

Marmelada-sikou-me-vasiliko-kai-kokkina-moura-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: