Η φίλη μου και συμμαθήτρια μου από το σχολείο Μαρία προσέχει τη διατροφή της και θέλει να τρώει τις μαρμελάδες μου… Μου ζήτησε να φτιάξω μία μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και αφού κάναμε κάμποσα «παζάρια» πάνω στην ποσότητα της ζάχαρης καταλήξαμε ότι θα φτιάξω μία μαρμελάδα με τη μισή ζάχαρη! Εγώ πρόσθεσα και ξερά φρούτα για σιγουριά… Τελικά έγινε υπέροχη και μάλλον θα καθιερώσω τη δοσολογία και σε άλλες μαρμελάδες

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα

Βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα να μουλιάσουν μία ώρα περίπου.Σε μια βαθιά κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τα φρούτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε μία με δύο ωρίτσες να σταθούν.Τα βάζουμε να βράσουν και ρίχνουμε και τα αποξηραμένα φρούτα χωρίς το νερό όμως.Όσος αφρός σχηματιστεί στην επιφάνεια τον απομακρύνουμε.

2

Πολτοποιούμε τα φρούτα

Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα φρούτα όλα.Αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει περίπου 20 λεπτά αλλά εξαρτάται…Προσθέτουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε την αρμπαρόριζα να αρωματίσει τη μαρμελάδα μας . Αφαιρούμε μετά από 10 λεπτά.Γεμίζουμε τα καθαρά μας βαζάκια. Την καταναλώνουμε χωρίς τύψεις!!!

Marmelada-berikoka-me-apoxiramena-frouta-kai-ligi-zaxari-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: