Η μητέρα μου πάντα στις γιορτές ετοιμάζει γαλοπούλα. Εγώ τη θεωρώ δύσκολη στο χειρισμό της και επιπλέον περιττή ειδικά σε οικογένειες με λίγα μέλη αλλά και με μικρά παιδιά που συνήθως δεν την τρώνε. Επέλεξα φέτος να ετοιμάσω το μαύρο κοτόπουλο που στο σπίτι μας το αγαπάμε πολύ. Εννοείται ότι το φαγητό γίνεται και με οποιοδήποτε κοτόπουλο εσείς θέλετε ή και με μια κότα που θα πάρετε από κάποιον ίσως συγγενή σας. Δεν ετοίμασα σούπα γιατί πάντοτε μένει και στο τέλος δεν ξέρω ποτέ τι να την κάνω… Σκέφτομαι και κάποια βελουτέ, που θα βρείτε στο www.misstasty.gr

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί στο ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν κυρίως τα πράσα. Την αδειάζουμε σε ένα σκεύος στην άκρη.

Mavro-kotopoulo-sto-fourno-me-gemish-loukaniko-1

2

Για το κοτόπουλο

Καθαρίζουμε πρώτα τα λαχανικά μας. Τα ρίχνουμε στο ταψί μας. Κόβουμε τις φέτες μπέικον στα 4 και με αυτές τυλίγουμε κάποια από τα λαχανάκια Βρυξελλών.

3

Γεμίζουμε το κοτόπουλο

Παίρνουμε τη γέμιση και την βάζουμε στο εσωτερικό του κοτόπουλου. Στερεώνουμε με 2 -3 οδοντογλυφίδες και τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί, όπου έχουμε ήδη βάλει τα λαχανικά μας.

Mavro-kotopoulo-sto-fourno-me-gemish-loukaniko-3

4

Ετοιμάζουμε το φαγητό για το φούρνο

Ρίχνουμε το ζωμό πάνω από όλα τα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι, το ελαιόλαδο και εδώ και εκεί το βουτυράκι και λίγο πάνω στο κοτόπουλο. ΠΡΟΣΟΧΗ τοποθετούμε το κοτόπουλο με το στήθος κάτω για να παραμείνει μαλακό και να μην μας στεγνώσει…

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και στους 200 βαθμούς για άλλη μισή ωρίτσα, πάντα ανάλογα με το φούρνο σας.

Mavro-kotopoulo-sto-fourno-me-gemish-loukaniko-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: