Παρακολουθώντας μια εκπομπή τουριστικού ενδιαφέροντος ο παρουσιαστής επισκέφτηκε ένα εστιατόριο στη Λήμνο. Εκεί ένα από τα πιάτα που δοκίμασε, είδα στα γρήγορα, πως ήταν μια μελιτζάνα με παγωτό φέτας… Ε, κάπως έτσι σκέφτηκα αυτή τη συνταγή και σας λέω ότι η κρέμα φέτας έγινε υπέροχη… Ταιριάζει και με ότι βάλει ο  νου σας εκτός από μια ψητή μελιτζάνα που προτείνω εγώ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…Melitzana-psith-krema-fetas-kopanisth-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα φέτας

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας. Αρχικά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια με κουτάλι για να πετύχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.

Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες μας.

Melitzana-psith-krema-fetas-kopanisth-5

2

Ψήνουμε τις μελιτζάνες

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου έχοντας βάλει από κάτω αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα για να μην κολλήσουν . Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά στο φούρνου τουλάχιστον 250 βαθμούς στον αέρα ή στο γκριλ. Αν έχετε φωτιά (κάρβουνα) φυσικά θα ήταν καλύτερα εκεί.  Στο φούρνο θα χρειαστούν περίπου 1 ώρα. Στα κάρβουνα λιγότερο αρκετά.

Τις βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε.

3

Σερβίρουμε

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τις ζεστές ακόμα μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα φέτας (χρησιμοποιούμε αυτό που βάζουμε παγωτό) . Γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη και ότι άλλο θεωρούμε εμείς ότι θα ταίριαζε στη γεύση μας σε αυτό το υπέροχο ορεκτικό!

 

Melitzana-psith-krema-fetas-kopanisth-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: