Πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι λατρεύω τις μελιτζάνες!!! Θυμάμαι πως την εγκυμοσύνη μου, ενώ δεν είχα επιθυμήσει καμία στιγμή και τίποτα, είχα ζητήσει από τη μαμά μου να μου τηγανίσει τις μελιτζάνες από τον κήπο της γιαγιά μου στον Πλατύκαμπο… Ούτε που θυμάμαι πόσες είχα φάει… Είχα και Μπαλάκι από την Τήνο ακόμα στο ψυγείο και σκέφτηκα να το αξιοποιήσω. Λοιπόν το φαγάκι που σας γράφω εδώ έγινε σπουδαίο και αν έχετε και νόστιμες ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες θα το απολαύσετε πραγματικά!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες

Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από ένα τμήμα της φλούδας τους. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε και το σκόρδο. Αφήνουμε τα υλικά στην άκρη.

Melitzanes-kai-ntomates-sto-fourno-me-mpalaki-Tinou-2

2

Σωτάρουμε τις μελιτζάνες

Σε μια κατσαρόλα απλωτή που μπαίνει και στο φούρνο (μια τέτοια χρησιμοποιώ εγώ) σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες μας. Μόλις σοταριστούν τις κρατάμε στην άκρη σε μία πιατέλα.

Στην κατσαρόλα τώρα σωτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο προσεκτικά να μην τα κάψουμε και πικρίσουν. Αμέσως ρίχνουμε και τις ντομάτες να πάρουν μία βράση 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να ξεκινήσει ο βρασμός.

Melitzanes-kai-ntomates-sto-fourno-me-mpalaki-Tinou-4

3

Μεταφέρουμε στον φούρνο το σκεύος μας

Μεταφέρουμε στον φούρνο το σκεύος μας (τον οποίο έχουμε ήδη προθερμάνει στους 180-190 βαθμούς στον αέρα). Το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά πάντα ελέγχοντας μήπως χρειαστεί να μειώσουμε τη θερμοκρασία.

Βγάζουμε από το φούρνο και τρίβουμε το Μπαλάκι Τήνο πάνω στο φαγητό μας . Φουρνίζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Melitzanes-kai-ntomates-sto-fourno-me-mpalaki-Tinou-5

4
Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: