Μια ιδιαίτερη συνταγή για τα μελομακάρονα. Διάβασα ότι υπάρχει μια παραδοσιακή συνταγή που τα θέλει τα μελομακάρονα στο ταψί και είναι από τη Βόρεια Ελλάδα. Εγώ στο περιοδικό «Γλυκά Μυστικά», τεύχος 18,   βρήκα αυτή εδώ που σας γράφω που τα θέλει με γέμιση. Τώρα αν θέλετε την παραλείπετε κιόλας .

Εγώ τα έφτιαξα σε ταψάκι 25Χ25 εκατοστά αλλά έγιναν μάλλον αρκετά ψηλά σε ύψος με αποτέλεσμα να μην σιροπιαστούν καλά τα κομμάτια.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι διαλύονται αρκετά εύκολα εξαιτίας της γέμισης, γι αυτό σκέφτηκα την άλλη φορά να τα φτιάξω αλλά χωρίς γέμιση….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Melomakarona-tapsi-gemish-pita-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα  και το νερό να βράσουν  για 3 λεπτά . Αποσύρετε και προσθέστε το μέλι. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

2

Ετοιμάζετε τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά (αφού πρώτα καβουρδίσετε το σουσάμι) . Αφήνετε στην άκρη για μετά.

 

3

Ετοιμάζετε τη ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα ή το μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύετε ξανά.

Προσθέστε όλα τα αρωματικά και τα στερεά υλικά.

Τα ενσωματώνετε και δεν ανακατεύετε πολύ….

4

Ετοιμάζετε το γλυκό στο ταψί

Λαδώνετε καλά ένα ταψί.

Απλώνετε τη μισή ζύμη σε όλο το ταψί στρώνοντας την με τα χέρια σας ή μια σπάτουλα.

Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση.

Από πάνω μετά απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια.

Χαράζετε όλο το γλυκό σε μερίδες .

Melomakarona-tapsi-gemish-pita-4

5

Ψήνετε

Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.

6

Σιροπιάζετε

Σιροπιάζετε το γλυκό αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: