Θυμόμουν πως παλιά με τη μαμά ψωνίζαμε που και που ένα γλυκάκι που όλως περιέργως το έτρωγα ακόμα και εγώ που υπήρξαν ίσως το πιο κακοφάγανο παιδάκι. Όπως καταλαβαίνεται η μητέρα μου μόλις έβρισκε οτιδήποτε που το έτρωγα μου το αγόραζε σε ποσότητα , αρκεί να φάω κάτι… Προσπάθησα να θυμηθώ αυτή τη συνταγή που περισσότερο θυμόμουν τη γεύση της και όχι τόσο την ονομασία της. Τυχαία σε ένα τεύχος του περιοδικού «Στείλε τη συνταγή σου» στο τεύχος 72, δύο σελίδες πιο κάτω από τη δικιά μου δημοσιευμένη συνταγή, είδα μια συνταγή που έμοιαζε με τα γλυκά που σας λέω. Η συνταγή την είχε στείλει η Κυριακή Συμεωνίδου, από τον Άγιο Αθανάσιο της Δράμας και μάλλον ήταν αυτή που έψαχνα. Τη δοκίμασα αμέσως γιατί τα υλικά της είναι απλά και έτυχε να έχω και μιας καλής ποιότητας μπύρας από την Τήνο. Η κα Κυριακή Συμεωνίδου είδα ότι διατηρεί και μια ένα blog με συνταγές το sintagestiskiriakis.blogspot.com όπου υπάρχει και η συγκεκριμένη συνταγή. Είναι εύκολο νόστιμο και πολύ οικονομικό γλυκό. Εγώ μάλιστα θα πρότεινα και κάποια αρωματικά μέσα στη ζύμη να την εμπλουτίσουν σαν γεύση. Από κανέλα και γαρίφαλο μέχρι βανίλια ή αρμπαρόριζα στο σιρόπι. Ακόμα και ξύσμα μπορείτε να προσθέσετε πορτοκάλι ή και λεμόνι.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι ,τη μπύρα ,ανακατεύουμε το μπέικιν  πάουντερ με τη σόδα και λίγο αλεύρι, και προσθέτουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα μας.
Πλάθουμε μπαλάκια, τα πατάμε λίγο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς περίπου 25 λεπτά ( να πάρουν λίγο χρώμα ρόδινο).
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι που φτιάξαμε.

2

Σιρόπι

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, και αφού αρχίζει να βράζει το αφήνουμε 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε τα μεθυσμένα μέσα να ρουφήξουν το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε έπειτα με ινδοκάρυδο.

methismena-me-indokarydo-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: