Μια εντυπωσιακή και πανεύκολη μηλόπιτα! Η ζύμη, αν διαθέτετε το εξάρτημα φτερό ( Κ )  του μίξερ, θα γίνει μόνη της… Τη βάζετε στο ψυγείο και ετοιμάζετε τη γέμιση. Η ζύμη στη βάση της ή δε μου ψήθηκε καλά ή είχαν αρκετά υγρά τα μήλα, οπότε την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω είτε περνώντας πολύ λίγο τα μήλα από το τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι ( ή βούτυρο αν δεν είναι νηστεία) ή θα ετοιμάσω τη γέμιση και θα τα βάλω για ένα δεκάλεπτο (μέχρι να ανοίξω τη ζύμη) σε ένα στραγγιστήρι να αφήσουν τα υγρά τους. Κάντε και λίγα σχεδιάκια στη ζύμη που θα σκεπάσει τα μήλα να φεύγει η υγρασία στο ψήσιμο.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, Τεύχος 19.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε με το χέρι, έως ότου έχουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ με το φτερό. Σκεπάζουμε το μπολ, ή τον κάδο του μίξερ, με μία πετσέτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αν θέλουμε την ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ.

2

Γέμιση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε  8 κομμάτια το καθένα. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.

3

Συναρμολόγηση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και στερεώνουμε επάνω ένα τσέρκι 24 εκ. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μέρος σε δίσκο τέτοιας διαμέτρου που να χωράει μέσα στο τσέρκι ( το κάτω να είναι μεγαλύτερο για να φτάσει να καλύψει και τα τοιχώματα). Στρώνουμε τον ένα δίσκο ζύμης μέσα στο τσέρκι, από πάνω απλώνουμε το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο, Ψήνουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για 50-60 λεπτά, έως ότου ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει, για μισή ώρα περίπου, και μετά την ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Milopita-nistisimi-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: