Η συγκεκριμένη μηλόπιτα είναι νομίζω μια κλασική συνταγή μηλόπιτας που όλες έχουμε στο μπλοκάκι με της συνταγές της μαμάς μας. Έχω και εγώ μία τέτοια συνταγή αλλά η μαμά μου είχε αρκετή ζάχαρη στη συνταγή που μου είχε δώσει και να σας  πω την αλήθεια έχω αποφύγει να τη δοκιμάσω… Έτυχε και να διαβάσω και αυτή τη συνταγή που είναι του Πανάγου Παπανικολόπουλου και τη βρήκα στο τεύχος  10 του περιοδικού Ζάχαρη & Αλεύρι και σκέφτηκα να κάνω μια δοκιμή . Αν έχετε και μικρότερο ταψάκι από 30 εκατοστά κάνει και αυτό . Η ζάχαρη είναι 1 ½ της κούπας αλλά αν θέλετε εσείς βάλτε μία κούπα όπως έκανα και εγώ μιας και η μηλόπιτα δεν μου αρέσει να είναι και πολύ γλυκιά. Η συγκεκριμένη γίνεται αφράτη γιατί περιέχει μαρέγκα τα ασπράδια και αν θέλετε με την ίδια συνταγή ετοιμάζεται και μία ωραιότατη αχλαδόπιτα … Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε το βούτυρο και το μοιράζουμε στο ταψάκι μας. Βάζουμε από πάνω τις ροδέλες του μήλου. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Σκορπίζουμε από πάνω τια σταφίδες και τα καρύδια. Βάζουμε στο φούρνο  για 15 λεπτά. Στο μεταξύ στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.  Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ και στον κάδο του μίξερ τώρα χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και μετά ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

2

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια και το ενσωματώνουμε και αυτό στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα της ζύμης πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε το γλυκό μας για άλλα 30 λεπτά τουλάχιστον. Μόλις ψηθεί αφήνουμε να σταθεί και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

milopita-xeskepasti-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: