Προσέξτε να μην κάψετε το μείγμα όταν το λιώνετε. Εγώ έβαλα μία μεγαλύτερη φόρμα που είχα γιατί φοβήθηκα ότι η διάσταση που γράφει δεν θα χωρούσε το μείγμα μαζί με τα μπισκότα…Μπισκότα δεν χρησιμοποίησα όσα λέει αλλά λιγότερα.. Είναι υπέροχο !

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ και τη διάβασα στο βιβλίο του «piece of cake» .

Διαδικασία
1

Φτιάχνουμε το μείγμα

Καλύπτουμε με μεμβράνη τα τοιχώματα και τον πάτο μιας φόρμας για κέικ (10Χ20εκ.)

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά!

Αποσύρουμε και αφήνουμε να λιώσει καλά .

2

Το απλώνουμε ομοιόμορφα

Αδειάζουμε το 1/3 από το μείγμα στη φόρμα του κέικ. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω καλύπτουμε με μπισκότα την επιφάνεια όλη. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος από πάνω και μετά ξανά καλύπτουμε την επιφάνεια με μπισκότα. Ολοκληρώνουμε με το τελευταίο 1/3 του μείγματος και ισιώνουμε την επιφάνεια.  Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.

Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Mosaiko-sokolatenio-me-mpiskota-gemista-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: