Είναι πανεύκολο και πολύ ιδιαίτερο στη γεύση. Θα πρέπει να σας αρέσει η σουμάδα…. Αν το βάλετε για λίγο στην κατάψυξη θα σφίξει αμέσως… Εγώ τα έβαλα όλα μαζί σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι αλλά σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά. Δοκιμάστε το σε περίοδο νηστείας είναι ότι καλύτερο!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 10.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε τη σουμάδα και την αποσύρουμε λίγο προτού βράσει. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και μετά προσθέτουμε το ταχίνι, το κακάο και το ξύσμα. Αφού αναμειχθούν καλά προσθέτουμε και το χαλβά και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα κορμού ή το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό με λαδόκολλα στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει περίπου 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Mosaiko-me-soumada-kai-xalva-nistisimo-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: