Eίναι πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο μωσαϊκό που έχετε δοκιμάσει. Έχει πλούσια γεύση εξαιτίας του μείγματος γάλακτος  και βουτύρου. Είναι φυσικά πανεύκολο!  Εγώ έβαλα 2 κουταλιές της σούπας, μόνο, λικέρ μανταρίνι της μαμάς μου για να μπορούν να το φάνετε και οι μικροί της παρέας, αλλά αν θέλετε μην το βάζετε ούτε και αυτό. Δεν του έδωσα το σχήμα σαλαμιού, αλλά έβαλα μεμβράνη σε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη και έριξα το μείγμα εκεί. Το σκέπασα και από πάνω με τη μεμβράνη και το έβαλα αρχικά στην κατάψυξη για λίγη ώρα να σφίξει καλά, μετά στη συντήρηση , αλλά προσοχή λιώνει εύκολα.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 1.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα κομμάτια βουτύρου. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το βούτυρο, χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το ρούμι, ανακατεύουμε ( προτιμότερο με το σύρμα για να μη μείνουν σβόλοι από το κακάο) και ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο μιας λαδόκολλας σχηματίζοντας ένα μπαστούνι. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε ρολό και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα ώστε να πάρει το σχήμα σαλαμιού. Για καλύτερο αποτέλεσμα, τυλίγουμε σφιχτά το ρολό σε αλουμινόχαρτο και το ισιώνουμε με τα χέρια ώστε να γίνει ομοιόμορφος κύλινδρος. Αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες.

Mwsaiko-apo-tin-poli-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: