Μια υπέροχη και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι ένα φαγάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα.

Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθεση να μοιραστεί με την Miss tasty

Mosxaraki-kokkinisto-me-kudwnia-tou-Manwlh-2

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με το μοσχαράκι

Κόβουμε το μοσχαράκι σε κομμάτια, το ζεματίζουμε σε καυτό νερό και το ξαφρίζουμε.

Έπειτα, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, και το σοτάρουμε

Στην συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τον πελτέ, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης και το αλατοπίπερο

Mosxaraki-kokkinisto-me-kudwnia-tou-Manwlh-1

2

Αφήνουμε να βράσει

Συμπληρώνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου

3

Ετοιμάζουμε τα κυδώνια

Παράλληλα σε ένα τηγάνι καραμελώνουμε τα κυδώνια

4

Ολοκληρώνουμε το φαγητό μας

Ένα τέταρτο πριν από το τελείωμα του μοσχαριού βάζουμε τα κυδώνια αλλά και τα δαμάσκηνα μέσα και τα βράζουμε όλα μαζί

Mosxaraki-kokkinisto-me-kudwnia-tou-Manwlh-3

Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές “άχυρο” ή απλές τηγανιτές πατάτες ή και φούρνου αν σας βολεύει…

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: