Σκέφτηκα να ετοιμάσω μοσχάρι γιουβέτσι αλλά μόλις το συζήτησα με το γιο μου διαφωνήσαμε και για να τελειώσει γρήγορα η συζήτηση θυμήθηκα ένα ωραίο φαγάκι που είχαμε φάει στο σπίτι της φίλης μου Ελένης, πριν από πολύ καιρό. Εγώ, το ετοίμασα με ζυμαρικά λεμονιού, που εμείς τα λατρεύουμε και νομίζω ταιριάζουν απόλυτα με τα αρώματα εσπεριδοειδών που πρόσθεσα στη σάλτσα του μοσχαριού. Αν δεν βρείτε όμως  ταιριάζουν πολύ και τα σκιουφιχτά ή απλές βίδες ζυμαρικά.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Mosxari-ragou-zumarika-lemoniou-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας

Σε μια κατσαρόλα με νερό γεμάτη, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά κατά 1 λεπτό λιγότερο. Κρατάμε από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας 1 κούπα στην άκρη. Τα στραγγίζουμε, μόλις βράσουν και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα μέχρι να τα χρειαστούμε ξανά.

2

Μαγειρεύουμε το κρέας μας

Στη χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας. Αυτό θα μας πάρει τουλάχιστον 5 λεπτά ίσως και περισσότερο μέχρι να σοταριστεί καλά το κρέας. Εν τω μεταξύ ρίχνουμε αλάτι και το λεμονοπίπερο.

Μόλις σοταριστεί το κρέας αμέσως προσθέτουμε το κρεμμύδι , τα καρότα και τον κύβο μυρωδικών. Σοτάρονται και αυτά περίπου 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί μας. Αφήνουμε, πάντα σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. Θα εξατμιστεί σε περίπου 3 λεπτά και όταν πλέον δεν θα το μυρίζουμε καθόλου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας αλλά και το ψιλοκομμένο ντοματάκι.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας και όλα τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή μας.

Mosxari-ragou-zumarika-lemoniou-3

3

Βράζουμε το κρέας

Ρίχνουμε το νερό μας (προσέχουμε να μην ξεπεράσουμε το επίπεδο ασφαλείας της χύτρας μας!) .

Κλείνουμε με προσοχή και ασφάλεια τη χύτρα μας.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός της χύτρας αμέσως χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά.

Βράζουμε 45 λεπτά.

Μόλις περάσει ο χρόνος αφήνουμε να βγει όλος ο ατμός και ανοίγουμε με ασφάλεια τη χύτρα μας.

Αφαιρούμε όλα τα μπαχαρικά από το φαγητό μας για να μην τα βρίσκουμε μετά όταν θα τρώμε.

4

Σύνθεση του φαγητού

Έχουμε ανοίξει τη χύτρα και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή μιας κουτάλας πιέζουμε τα κομμάτια του κρέατος να λιώσουν και να γίνουν μικρότερα .

Ρίχνουμε τη κούπα με το νερό από τα μακαρόνια που έβρασαν μέσα στη σάλτσα με το κρέας.

Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της χύτρας στην κατσαρόλα που έχουμε αφήσει τα ζυμαρικά μας.

Ανακατεύουμε καλά το φαγητό μας ώστε να ενσωματωθεί η σάλτσα με τα ζυμαρικά μας.

Σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι. Ο γιος μου πάντα ζητάει μπαλάκι παραδοσιακό από την Τήνο, αυτή τη φορά είχαμε με λεμονοπίπερο!

Mosxari-ragou-zumarika-lemoniou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: