Μια υπέροχη, βελούδινη μους! Είναι πανεύκολη. Άρεσε σε όλους, εγώ να σας πω ξέχασα να βάλω τα κορν φλέικς από κάτω και μετά τα έβαλα από πάνω, μια χαρά ήταν και έτσι. Η συνταγή προτείνει κόκκινα φρούτα αλλά εγώ είχα μόνο φράουλες, βέβαια καλό είναι να βάζετε τα φρούτα πάνω από τη μους τη στιγμή που θα τη σερβίρετε γιατί τα φρούτα αλλοιώνουν λίγο την επιφάνειά της. Δοκιμάστε την θα σας ενθουσιάσει ο συνδυασμός της γλυκιάς λευκής σοκολάτας με την οξύτητα του γιαουρτιού.

Η συνταγή που δοκίμασα ανήκει στον ΦΩΤΗ  ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗ  και τη βρήκα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες στο τεύχος 10.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ζεσταίνουμε την κρέμας γάλακτος

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 120 γραμμάρια κρέμας γάλακτος. Τοποθετούμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά η κρέμα, την αδειάζουμε από πάνω. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

2

Προσθέτουμε το γιαούρτι με το μέλι

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε με μια κουτάλα το γιαούρτι με το μέλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας. Στο τέλος ρίχνουμε και την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.

3

Βάζουμε μερικά κορν φλέικς σε ατομικά μπολ

Βάζουμε μερικά κορν φλέικς σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και αδειάζουμε από πάνω τη μους γιαούρτι. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο έως ότου κρυώσει καλά (2-3 ώρες). Διακοσμούμε με φράουλες ή άλλα κόκκινα φρούτα αν θέλουμε.

Mous-giaourtiou-me-leuki-sokolata-kai-fraoules-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: