Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ πριν μουσταλευριά γιατί για κάποιο λόγο με τρόμαζε και είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο να γίνει! Είναι, τελικά, το πιο εύκολο γλυκάκι και μια θρεπτική κρεμούλα που θα ετοιμάσετε για την οικογένειά σας. Το μυστικό σε αυτή την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι, νομίζω, το ανθόνερο! Εγώ θα έβαζα και λίγο περισσότερο γιατί νομίζω η συνταγή το χρειάζεται.. Τη συνταγή του Άκη διάβασα στο Περιοδικό Menu τεύχος 4.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί

Υπολογίζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για κάθε ποτήρι μούστου. Από το μούστο κρατάμε την μία κούπα σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ ή το κορν φλάουρ.

Με το σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβολάκια.

2

Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε μια κατσαρόλα

Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε και προσθέτουμε και  το πρώτο μείγμα που έχουμε στο μπολ. Εξακολουθούμε να ζεσταίνουμε το μείγμα μας και στο τέλος φέρνουμε σε βρασμό.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Moustaleuria-me-ligo-anthonero-2

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: