Ο Αντώνης Ψάλτης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ήταν ένα μικρό καράβι» στη χώρα της Τήνου ετοίμασε για τη miss tasty μια υπέροχη και θρεπτική πιάτο με τον μπακαλιάρο που όλοι αγαπάμε νομίζω, που θα μπορούσε να αποτελεί και μια επιλογή και για κύριο πιάτο. Όσοι επισκεφτείτε το εστιατόριο του Αντώνη στην Τήνο θα μπορέσετε να την απολαύσετε.

Δοκιμάστε το και νομίζω θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα, με τη συνταγή του Αντώνη!

Οι φωτογραφίες είναι της Έβελυν Φώσκολου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βάζουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ

Βάζουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά με το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα, την δάφνη και νερό, μόλις που να τα σκεπάζει. Λίγο πριν να είναι έτοιμα προσθέτουμε τις ντομάτες και αλάτι. (αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό). Μόλις τα φασόλια είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σέλινο ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο.

2

Σε ένα μπλέντερ

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε πολύ καλά μαϊντανό, σκόρδο και ελαιόλαδο (Θα γίνει πηχτό σαν πέστο).

3

Σε νερό βάζουμε ένα κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης, ένα καρότο και λίγο λευκό κρασί

Σε νερό βάζουμε ένα κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης, ένα καρότο και λίγο λευκό κρασί Αφού πάρει μερικές βράσεις, ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και βράζουμε για ελάχιστο χρόνο (ανάλογα με το πάχος του κομματιού, καλό θα είναι να βράζουμε χωριστά τα κομμάτια της ουράς, που είναι πιο λεπτά).

Μόλις κρυώσει το ψάρι αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα (αν έχει).

4

Ανακατεύουμε

Ανακατεύουμε το ψάρι με κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι, ελαιόλαδο, κάπαρη, φρεσκοκομμένο πιπέρι (αλάτι, αν χρειάζεται) και το μείγμα με το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Μπακαλιάρος βραστός με κάπαρη, σκόρδο, μαϊντανό και φασόλια ξερά γιαχνί

5

Το μείγμα του ψαριού καλό θα είναι να μείνει λίγες ώρες στο ψυγείο, και όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε να το βγάλουμε για να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: