Λατρεύω τους μπακλαβάδες ! Ότι και να έχει μέσα με ότι ξηρό καρπό… μπακλαβάς να είναι μόνο… Όταν μάλιστα έχει και φιστίκι Αιγίνης μιλάμε για πραγματικό έρωτα!

Βρήκα μια συνταγή σε ένα περιοδικό από γνωστή εταιρία για φύλλο κρούστας με φιστίκι Αίγινας και τη δοκίμασα… Έγινε υπέροχος! Διαλέξτε ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψάκι όχι μεγάλο γιατί η δοσολογία είναι σχετικά μέτρια.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό για 8 λεπτά από το σημείο που ξεκινά ο βρασμός και μετά. Μόλις περάσουν τα 8 λεπτά αποσύρουμε και προσθέτουμε αμέσως το μέλι και το ξύσμα όλο . Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Mpaklabas-me-fistikia-Aiginis-kai-siropi-me-arwmata-esperidoeidwn-2

2

Ετοιμάζουμε τώρα τον μπακλαβά μας

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φιστίκια, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και το ξύσμα.

Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο μας και με αυτό βουτυρώνουμε τη βάση από το ταψάκι μας.

Στρώνουμε στη βάση από το ταψί μας 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα. Ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το μείγμα με το φιστίκι.

Στρώνουμε αλλά 2 φύλλα από πάνω βουτυρώνοντας πάλι το καθένα. Ξανά ρίχνουμε γέμιση.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας αλλά και η γέμιση, φροντίζοντας να κρατήσουμε 4 φύλλα για το τέλος.

Στρώνουμε τα τελευταία 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα πάλι ενδιάμεσα το καθένα.

Χαράζουμε τον μπακλαβά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια.

Mpaklabas-me-fistikia-Aiginis-kai-siropi-me-arwmata-esperidoeidwn-3

 

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι να δούμε να ροδίσει (αν χρειαστεί ψήνουμε παραπάνω) .

Μόλις τον βγάλουμε τον σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ , σιγά σιγά μοιράζουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια με μια κουτάλα..

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκια Αιγίνης και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: