Από τις συνταγές που πρέπει να μπουν στο αρχείο σας. Δεν ξέρεις ακριβώς αν είναι γλυκάκι ή μπάρα δημητριακών. Πάνω που ετοιμάζεσαι για το δεκατιανό σου, στη δουλειά, ξαφνικά νομίζεις ότι παίρνεις το απογευματινό σου τσάι, τρώγοντας αυτή την υπέροχη μπάρα δημητριακών. Εγώ εκτός από τα αμύγδαλα πρόσθεσα και φουντούκια και λίγα καρύδια πεκάν, πάντα όμως διατηρώντας τα γραμμάρια της συνταγής (150 γραμμάρια).  Δοκιμάστε την, για την πλούσια γεύση της επιλέγοντας μιας καλής ποιότητας μέλι.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΦΩΤΗ  ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗ  και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες , τεύχος 26.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι. Μόλις ζεσταθεί και γίνει πιο ρευστό, προσθέτουμε τις σταφίδες και έπειτα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα κράνμπερι. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη βρόμη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, το χυμό από το πορτοκάλι και την κανέλα. Αφήνουμε λίγο, για να τραβήξει η βρόμη τα υγρά. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 10 Χ 28 εκ.. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.

Mpares-me-sokolata-meli-kai-bromi-2 Mpares-me-sokolata-meli-kai-bromi-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: