Το ιδανικό κέρασμα! Αν το φτιάξετε μία φορά θα σταματήσετε να αγοράζετε τα έτοιμα κεράσματα για τη γιορτή ή τα γενέθλια ( είναι ότι πρέπει για τα γενέθλια των παιδιών στο σχολείο!). Γίνονται πανεύκολα. Τη φωτιά καλό θα ήταν να την έχετε πάντα στο χαμηλό ( περίπου στο 5) γιατί αν την έχετε πιο δυνατά το πιθανότερο είναι να αρχίσει να καίγεται από κάτω και να μυρίζει λίγο η καραμέλα, χαμηλά και ας κάνετε πέντε λεπτά παραπάνω. Την επιφάνεια σκεπάστε την με λαδόκολλα για να μην πιάσει κρούστα. Είναι υπέροχο και πανεύκολο , δοκιμάστε το !

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 1.

Διαδικασία
1

Φτιάχνουμε το μείγμα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη γλυκόζη. Τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά έως ότου το μείγμα γίνει γυαλιστερό και η ζάχαρη λιώσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα αρχίσει να πήζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Mpares-sokolatas-me-zaxarouxo-cranberries-kai-fountoukia-2

2

Ομογενοποιούμε την κουβερτούρα με το μείγμα

Βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ρίχνουμε από πάνω το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας, αφήνουμε λίγο να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι, το πορτοκάλι και τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Στρώνουμε στον πυθμένα ενός τετράγωνου ταψιού διαστάσεων 20Χ20 εκατοστά ένα κομμάτι λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνειά του, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μπάρες με διαστάσεις 10Χ2,5 εκατοστά. Τυλίγουμε τη μισή μπάρα με αλουμινόχαρτο.

Mpares-sokolatas-me-zaxarouxo-cranberries-kai-fountoukia-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: