Είναι μια συνταγή που βρήκα σε ένα από τα περιοδικά που είχαν κυκλοφορήσει πριν από καιρό του Άκη Πετρετζίκη. Δυστυχώς όμως ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή , όπως πρέπει να κάνουμε όλοι ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Το αποτέλεσμα ήταν να κάψω το μεγάλο μου μούλτι και η ζημιά να είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα …

Θα σας παρακαλέσω εσείς να προσέχετε και να προσθέσετε τουλάχιστον 4 κουταλιές της σούπας νερό για να μαλακώσουν οι χουρμάδες που αν τους αγοράσετε χωρίς κουκούτσι έτοιμους όπως έκανα εγώ μάλλον θα είναι λίγο ξεροί.

Βάλτε τα υλικά στο μούλτι λίγα λίγα . ΠΡΟΣΟΧΗ τα υλικά λίγα λίγα στο μούλτι, για να αλεστούν σωστά και χωρίς ζημιές….

Κατά τα άλλη αν αγαπάτε τους χουρμάδες και την ινδική καρύδια είναι υπέροχες αυτές οι μπάρες που περισσότερο γλυκό είναι ….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Mpares-sokolatenies-xourmades-xhrous-karpous-xvris-psisimo-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζετε το μείγμα για τις μπάρες

Ανακατεύετε όλα τα υλικά που είναι για τις μπάρες σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε και το νερό και ανάλογα πόσο ξεροί είναι οι χουρμάδες ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα ίσως και όχι.

Αλέθετε ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ το μείγμα που έχετε στο μπολ στο μούλτι  σας.

Το αδειάζετε σε ένα μπολ μέχρι να το τελειώσετε όλο.

Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί 20Χ20 εκατοστά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή με το χέρι μας που έχουμε βρέξει ελαφρά.

Αφήνουμε στην άκρη.

Mpares-sokolatenies-xourmades-xhrous-karpous-xvris-psisimo-1

2

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αν το λάδι καρύδας έχει παγώσει λίγο το λειώνουμε ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων . Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές,

Το απλώνουμε πάνω από την επιφάνεια στις μπάρες μας.

Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα ή αν θέλουμε έξτρα ξηρούς καρπούς.

Αφήνουμε 1 βράδυ στο ψυγείο και την επόμενη κόβουμε σε 16 κομμάτια.

Mpares-sokolatenies-xourmades-xhrous-karpous-xvris-psisimo-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: