Ο γιος μου δεν θα έλεγα ότι λατρεύει τα φασόλια, όπως φαντάζομαι τα περισσότερα παιδιά. Από την άλλη μια μπάρα βρώμης πάντα είναι χρήσιμη στο σχολείο.

Σκέφτηκα να ενώσω αυτά τα δύο θέματα για να δω τι θα προκύψει.

Έγινε μια λευκή μπάρα βρώμης που την τρως αντί για τη φασολάδα!

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Mpares-brwmhs-fasolia-leuka-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις μπάρες μας

Έχουμε βάλει να φουσκώσουν τα φασόλια ένα ολόκληρο βράδυ.

Βράζουμε τα φασόλια μας περίπου μία ώρα.

Σουρώνουμε καλά τα φασόλια μας .

Πολτοποιούμε τα φασόλια στο μούλτι και κρατάμε 300 γραμμάρια από τον πολτό και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα προσεκτικά.

Σε ένα  μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά μας , σε θερμοκρασία δωματίου για να μην λιώσουν οι ψηφίδες σοκολάτας (μπορούμε να τις έχουμε πριν στο ψυγείο).

Τον πολτό από τα φασόλια μας, τη λιωμένη σοκολάτα, τη βρώμη, τις σταφίδες, την ινδική καρύδα, το αμύγδαλο (χοντροτριμμένο) και τις ψηφίδες.

Ανακατεύουμε να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.

Mpares-brwmhs-fasolia-leuka-2

2

Φορμάρουμε τις μπάρες

Στρώνουμε σε ένα ταψί ή φόρμα τάρτας 35Χ10 εκατοστά μεμβράνη τροφίμων σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε να εξέχει.

Ρίχνουμε το μείγμα.

Στρώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με μεμβράνη.

Αφήνουμε στο ψυγείο καλύτερα  ένα βράδυ.

Κόβουμε σε μερίδες ατομικές την άλλη μέρα.

Mpares-brwmhs-fasolia-leuka-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: