Τα απόλυτα ζουμερά μπιφτέκια που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Ετοιμάστε τη διπλάσια ποσότητα από αυτή που βλέπετε στα υλικά γιατί δε νομίζω να σας φτάσει…

Μια απολαυστική συνταγή του σεφ Κώστα Κωβαίου από το βιβλίο του Cooking@Home

Το ψωμάκι να μην το μουλιάσετε αλλά να το τρίψετε στο μούλτι.

Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή του σεφ!

Γίνεται φυσικά και με κοτόπουλο και μπορείτε να ετοιμάσετε υπέροχα μπέργκερ. Θέλουν ψήσιμο σε ένα σχαροτήγανο ή ακόμα και στο φούρνο πάνω σε μια λαδόκολλα

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Mpiftekia-galopouloas-moystarda-meli-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.

2

Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια

Ζυμώνουμε τον κιμά, προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μην κολλάει στα χέρια.

Mpiftekia-galopouloas-moystarda-meli-3

3

Ψήνουμε

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 100 γραμμαρίων περίπου και ψήνουμε για 5’ από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια περιχύνοντας με την σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: