Φουντούκι και καραμέλα σε ένα μπισκοτάκι…. Τι άλλο να ζητήσει κανείς?! Όσοι τα δοκίμασαν ( και είναι πολλοί..) τα λάτρεψαν! Τα φουντούκια , να σας πω την αλήθεια, τα άφησα ολόκληρα και αυτό τα έκανε πιο απολαυστικά. Τις καραμέλες μπορείτε και να τις βάλετε από πάνω πριν τα ψήσετε για να μπουν στο κέντρο από κάθε μπισκοτάκι. Αν θέλετε βάλτε για λίγη ώρα τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει για να μην απλώσουν πολύ.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό OLIVE, τεύχος 19.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνετε το φούρνο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Πάνω σε επιφάνεια κοπής κόβετε τις 10 καραμέλες σε κυβάκια. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τις καραμέλες, τα φουντούκια με την κανέλα και το μπέικιν.

2

Χτυπάτε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και το άρωμα πικραμυγδάλου χτυπώντας μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

3

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί

Με τη χρήση κουτάλας, αρχίζετε να προσθέτετε το μείγμα του αλευριού μέχρι να έχετε μια μαλακή ομοιογενή ζύμη. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί δύο ταψάκια του φούρνου και με ένα κουταλάκι αφήνουμε μικρές ποσότητες ζύμης σε απόσταση γιατί θα απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Πρέπει να κρυώσουν και μετά να τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί και τα βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο.

Mpiskota-me-fountoukia-kai-karameles-galaktos-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: