Είναι πανεύκολα και σούπερ εθιστικά! Μην κάνετε μία δόση αν θέλετε να τα έχετε… γιατί την πρώτη μάλλον θα τη φάτε μόλις κρυώσουν. Ίσως τα ψήσετε λίγο παραπάνω, αλλά δείτε το.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΔΟΥ. Τη συνταγή διάβασα στο βιβλίο του «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής. Γιατί τελικά τα γλυκά… είναι εύκολα.» .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, στη μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Μόλις ομογενοποιηθούν, σταματάμε το χτύπημα, βγάζετε το σύρμα και βάζετε το φτερό. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και ζυμώνετε στη μεσαία ταχύτητα. Βγάζετε το ζυμάρι από το μίξερ και το πλάθετε με τα χέρια σας δίνοντάς του το σχήμα μπαστουνιού. Το ρολάρετε πάνω στο σουσάμι, και το βάζετε λίγο στην κατάψυξη να παγώσει και να σφίξει. Κόβετε σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Mpiskota-tragana-me-fistikobouturo-2 Mpiskota-tragana-me-fistikobouturo-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: