Mια συγκλονιστική συνταγή της Εβίτας Παπαχαραλάμπους που βρήκα στο βιβλίο της  Delicious Cookies  των  εκδόσεων  annieblana.

Πρόκειται πραγματικά για απίστευτα μπισκοτάκια! Από τότε που ξεκίνησα να τα φτιάχνω δεν έχω σταματήσει… Νομίζω πως μόνο η Εβίτα Παπαχαραλάμπους θα πρέπει να τα έχει φτιάξει περισσότερες φορές. Μη φτιάξετε ποτέ μία δόση , εγώ πάντα φτιάχνω τριπλή δόση! Αντικαθιστώ τη μισή δόση της καστανής με απλή ζάχαρη γιατί νομίζω πως έτσι μου γίνονται πιο τραγανά, τα ψήνω και λίγο περισσότερο για να μένουν αρκετές ημέρες τραγανά. Ξηρούς καρπούς βάζω ότι έχω τη στιγμή που τα φτιάχνω,  διατηρώντας σταθερή όμως την ποσότητα, και κουβερτούρα βάζω λιγότερη αλλά πάντα με 70% κακάο, για πιο έντονη γεύση. Μου αρέσει και λίγη κανέλα. Έχω, προσωπικά,  ευχαριστήσει την Εβίτα Παπαχαραλάμπους – μέσω facebook –  γι’ αυτή τη συνταγή και θα το κάνω και τώρα!

Να είστε σίγουροι όταν τη δοκιμάσετε ότι θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για τραγανό και ταυτόχρονα θρεπτικό μπισκοτάκι!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ  βάζουμε το λάδι, το χυμό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις σκόνες και τη βρόμη και τέλος τη σοκολάτα και το καρύδι.

Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και παίρνουμε δόσεις από τη ζύμη μεγέθους ενός καρυδιού.

Mpiskota-tragana-me-bromi-kai-xirous-karpous-2 Mpiskota-tragana-me-bromi-kai-xirous-karpous-3

Τις πλάθουμε σε  μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: