Aκόμα μία μοναδική συνταγή της  ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, που θα βρούμε : στο βιβλίο της  DELICIOUS COOKIES, εκδόσεις annieblana.

Τραγανό και σούπερ αρωματικό μπισκοτάκι! Πριν ετοιμάσω τις μπαλίτσες έβαλα το μείγμα πρώτα λίγο στο ψυγείο να σφίξει για να πιάνεται καλύτερα και να μην χρειαστεί να προσθέσω επιπλέον αλεύρι που θα τα έκανε πιο σφιχτά. Ψήσιμο ίσως 5 λεπτά παραπάνω, αλλά είναι ανάλογα με το φούρνο. Είναι υπέροχα δοκιμάστε τα!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά μας

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι.

2

Φτιάχνουμε μπαλίτσες

Παίρνουμε δόσεις από το ζυμάρι και φτιάχνουμε μπαλίτσες μεγέθους περίπου 2 εκατοστών.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Κυλάμε τις μπαλίτσες στην καστανή ζάχαρη και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.

mpiskota-me-ginger-kai-lemoni-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: