Θα δείτε στα υλικά της συνταγής ότι χρησιμοποίησα πούλπα από αποξηραμένα σύκα… Είναι γιατί είχαν μαζευτεί κάμποσα αποξηραμένα σύκα στο ψυγείο τα οποία είχαν γίνει τόσο σκληρά που δεν μπορούσαμε να τα φάμε. Έτσι σκέφτηκα να τα μουλιάσω και να τα αλέσω στη συνέχεια στο μούλτι μειώνοντας έτσι τη ζάχαρη στις συνταγές μου….
Έτσι για την πούλπα πήρα 400γρ αποξηραμένα σύκα και τα μούλιασα σε βραστό νερό για ένα βράδυ μαζί με 3 φακελάκια τσαγιού. Μετά τα άλεσα σταδιακά χρησιμοποιώντας λίγο από το νερό ίσα ίσα να βοηθά στο άλεσμα. Αυτή την πούλπα τη διατήρησα στο ψυγείο για 2 με 3 ημέρες και προέκυψαν μερικές ενδιαφέρουσες συνταγούλες στις οποίες απέφυγα τη ζάχαρη που συνήθως δεν το κάνω…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το σύκο με το λάδι και τη λίγη ζάχαρη που βάλαμε. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε και το ταχίνι με το σύρμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά. Αφήνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στην άκρη για 15 περίπου λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε 18 περίπου μπισκοτάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Έγιναν υπέροχα!

Mpiskotakia-bromis-me-tachini-kai-siko-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: