Διάβασα μια συνταγή στο τελευταίο  τεύχος του περιοδικού Γαστρονόμος και υπογράφει η Νίκη Χρυσανθίδου. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και μια εξαιρετική επιλογή να φάμε κάπως αλλιώς το μπρόκολο, αλλά και σαν μια εξαιρετική επιλογή για ένα ορεκτικό σε ένα γεύμα. Πρόσθεσα και την κοπανιστή που είχα ακόμα από την Τήνο.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Mprokolo-fourno-mpesamel-kopanisth-2

Διαδικασία
1

Βράζουμε το μπρόκολο

Πλένουμε  το μπρόκολο και κρατάμε μόνο τα μπουκετάκια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε ένα τρυπητό και αφήνουμε στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε απευθείας όλα τα υλικά κρύα από το ψυγείο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά και αποσύρουμε αμέσως. Ρίχνουμε σχεδόν όλο το τριμμένο τυρί εκτός από λίγο που θα κρατήσουμε για να ρίξουμε πάνω στο σουφλέ για να κάνει κρούστα στο ψήσιμο.

3

Ετοιμάζουμε το σουφλέ

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας.

Στρώνουμε τα μπρόκολα μας εδώ και εκεί ώστε να καλύψουν καλά το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.  Ρίχνουμε και το τυρί που κρατήσαμε.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190  βαθμούς στον αέρα  για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Mprokolo-fourno-mpesamel-kopanisth-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: